Bobbejaan Memorial 2024

Ontdek de klassiekers!

Online Shop

Winkelkarretje

Bobbie Bobbejaanland MascotteWelkom op Bobbejaanland Nostalgie, dé site voor alle info omtrent de boeiende geschiedenis van familiepark Bobbejaanland, opgericht in 1961 door Bobbejaan Schoepen. Wij nemen je mee terug in de tijd en laten je kennismaken met iconen als Indiana River, Revolution, El Paso, Looping Star... en zo veel meer aan de hand van tekst, filmpjes, interviews en foto's!

Zin in een ritje op de Looping Star? Of liever heen en weer zwieren op de Santa Maria? Geen probleem! Mascotte Bobbie neemt je graag mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het rijkgevulde Bobbejaanlandarchief!

Onze website brengt het Bobbejaanlandarchief van de familie Schoepen online. Op onze website vind je dan ook alle informatie terug over de attracties en het park tot de verkoop ervan in 2004.

Werkte je in 1992, 2000, 2001 of 2003 in Bobbejaanland? Dan is de kans groot dat je jezelf zult terugvinden op een van de personeelsgroepsfoto's. Spot jezelf bij de Santa Maria, in Cowboy Town of bij de Indiana River. Ontdek de foto's nu in onze nieuwe fotogalerij!

Altijd al de iconische attractieposter van Revolution aan je muur gewild? Of liever meezingen met de geweldige liedjes van Bobbejaan? In onze webshop vind je de leukste nostalgische Bobbejaanlanditems: van sleutelhangers over attractieposters tot de leukste Bobbejaan-cd's.

Een herdenkingsdag voor Bobbejaan Schoepen is stilaan een jaarlijkse traditie geworden. Na het Bobbejaans Nostalgiecafé in 2011 en het grote Bobbejaan Festival in 2012, vindt dit jaar de 3de Bobbejaan Memorial plaats. Lees er snel meer over!

UPDATE: Er is live muziek van de Aurelianus Dixieband

Iedereen herinnert zich vast nog Bobbejaan, al rondrijdend in zijn Amerikaanse slee en gekleed in prachtige kostuums. Veel van deze kostuums zijn ontworpen door Nudie Cohn en ze zijn binnenkort te bezichtigen in het Antwerpse Modemuseum.

 

Afgelopen zaterdag vond in Bobbejaanland het startschot van de 50ste verjaardag plaats. Bobbejaanland Nostalgie verzorgde een nostalgische tentoonstelling in Cowboydorp, maar er was nog veel meer te beleven.

Bekijk hier een verslag en fotoreportage van deze bijzondere dag.