Winkelkarretje

 


In de Time Tunnel/Silvermine werden de bezoekers teruggekatapulteerd naar het verleden. Nadat de "Texas Train" vertrok aan het treinstation aan het Wafelhuis (nu de uitgang van Indiana River) werden de bezoekers na een ritje door een westerndecor in openlucht een donkere grot ingereden. In deze grot was de tijd blijven stilstaan, waardoor de inzittenden konden kennismaken met de wondere wereld van de cowboys, indianen en mijnwerkers. De rijrichting van de trein werd begin de jaren 90 omgedraaid. Door de bouw van Indiana River waren de westerndecors verdwenen, waardoor men het beter vond om trein meteen na vertrek de tunnel liet inrijden. In 1993 werden de twee oude stations vervangen door een nieuw station, het Texas Station. De "Time Tunnel" was een uitbreiding van de attractie "Texas Train" en hield een verlenging van de tunnel van de zilvermijn in. De verlening van de tunnel gebeurde in 1985.

Tot 1994 was het traject van de trein veel langer, en reed de trein tot bijna in cowboydorp, tot aan de Sky Pedalo/Horse Pedalo, waar ook een station was. Door de aanvang van de bouwwerken aan Kinderland had men het plein voor Kinderland echter nodig voor het plaatsen van een bouwkraan, waardoor de sporen moesten verdwijnen. Vanaf dan werd het traject van de Texas Train ingekort tot een rondje rond het gebouw van Indiana River en de nabijliggende picknickweide. Het treintje reed voor de laatste keer uit in 2000. De attractie is nog steeds in Bobbejaanland terug te vinden, maar is momenteel niet meer in gebruik.

Een leuk weetje is dat de tunnel is ontstaan doordat er nood was aan een overdekte opslagplaats voor de treinen in de winter. Het was echter onmogelijk een overkapping te maken op een apart zijspoor, waardoor er een overkapping werd gebouwd over het gewone traject. Elke rit reed de trein dus door die donkere opslagplaats, een tunnel, en om het voor de bezoekers aangenamer te maken werd de tunnel gethematiseerd naar een goudmijn. Later werd de tunnel uitgebreid en werd de remise een belangrijk onderdeel van de beleving van de attractie.

Status: Buiten dienst (2000)
Type: Rondrit met stoomtrein
Opening: 1985 - (De Texas Trein zelf opende reeds in 1976)
Fabrikanten tunnel: Heimo/Line Lite Intern
Totale investering: Onbekend

 
The Time Tunnel    The Time Tunnel    The Time Tunnel    The Time Tunnel

The Time Tunnel    The Time Tunnel    The Time Tunnel

 
- Muziek uit The Time Tunnel:


- Bekijk hier de volledige fotogalerij van de Time Tunnel.