Winkelkarretje

Op Bobbejaanland Nostalgie draait alles rond de geschiedenis van Bobbejaanland. De basis van die geschiedenis, de essentie, vindt u op deze pagina. We bekijken de geschiedenis van Bobbejaanland vanuit verschillende standpunten, we hebben het over de algemene evolutie van het park, we bekijken het leven van stichter Bobbejaan Schoepen van naderbij en we reconstrueren de geschiedenis op onze Bobbejaanland Tijdlijn, voor een mooi overzicht van alle gebeurtenissen door de jaren heen in het park.
Bobbejaan Schoepen, zanger-entertainer, koopt een moerassig domein in Lichtaart om een showzaal te kunnen bouwen. Niemand had echter durven dromen dat Bobbejaanland jaren later zou uitgroeien tot een succesvol attractiepark, trendsettend in Europa. Een blik op het leven van Bobbejaan Schoepen...

Klik hier voor meer info over Bobbejaan Schoepen en zijn familie.
50 Jaar geleden begon het allemaal met een drassig terrein, het Abroek in de Kempense gemeente Lichtaart. Vele jaren laten draaien de achtbanen, wildwaterbanen en thrillrides op dat zelfde terreind op volle toeren. Een overzicht van de hoogtepunten uit de geschiedenis van het park.

Klik hier voor een blik op de geschiedenis van het park.
Op de Bobbejaanland Tijdlijn zetten we de meest opvallende activiteiten in Bobbejaanland op een rijtje.

Klik hier om de Bobbejaanland Tijdlijn te bekijken. (Binnenkort)