Winkelkarretje

Aan elk groot project gaat heel wat voorbereiding en denkwerk vooraf. Soms zijn er grootse plannen, maar belanden ze daarna in de koelkast om uiteenlopende redenen. Vele van deze plannen bereiken nooit het publiek en blijven goed bewaarde geheimen. Bobbejaanland Nostalgie opent de diepvriezer der Bobbejaanlandattracties en treft daarin heel wat mooie verrassingen aan.

Terwijl Bobbejaanland eind de jaren 90 achter de schermen nog steeds bezig was met de uitwerking van The Temple of Fear, werd er ondertussen door decorbouwer Space Leisure nog een ander concept voor Bobbejaanland uitgewerkt. De familie Schoepen had immers vage plannen voor een 'Mad House', een draaiend huis met een walktrough als wachtrij. Bobbejaanland had op dat moment al het 'Draaiend Huis', maar die attractie kon zowel qua ritervaring als techniek niet meer tippen aan de moderne variant van fabrikant Vekoma die op dat moment (vanaf 1996) al in een aantal parken (Villa Volta in Efteling, The Haunting - ook vormgegeven door Space Leisure- in Drayton Manor) zijn intrede had gedaan. De moderne variant van Vekoma bestaat uit een trommel met daarin een schommelende gondel waarop de bezoekers zitten. De binnenkant van de trommel zou in Bobbejaanland gedecoreerd worden als een vertrek in een Aztekentempel, met daarin o.a. een animatronic. De trommel kan helemaal om zijn as draaien en de bank kan in de trommel heen-en-weer schommelen. In werkelijkheid zwaait de bank ongeveer 30 graden uit, maar door de draaibeweging van de trommel, krijgt de bezoeker de illusie overkop te gaan.

Het Mad House van Bobbejaanland zou 'El Templo de Muerte' gaan heten en naast een draaiend huis ook een walktrough/fun house als wachtrij inhouden. Een mogelijke locatie voor de attractie is niet bekend. In het Mexicaanse 'Museo de Conquistadores', vormgegeven als een vervallen tempel, wandelen de bezoekers door donkere gangen met verrassingseffecten en over gammele bruggetjes langsheen allerlei scènes met Aztekenthema: een altaar, een bodemloze put, een portrettengalerij, vreemde spiegels, een dodencarrousel... Na de wachtrij was er ook een voorshow voorzien met als apotheose het ritje in het Mad House.

De plannen voor deze attractie zijn met de uitbreiding van het cowboydorp, de komst van Speedy Bob en later ook Bobby Drop, Bob Express, Mambo... nooit verder uitgewerkt. 'El Templo de Muerte' kwam dus helaas nooit verder dan de tekentafel...