Winkelkarretje

De Oki Doki is een attractie voor jong en oud. Als maximaal 20 personen in de trein met clownthema gestapt zijn, worden de beugels vergrendeld. Door middel van aandrijfwielen word de trein in beweging gebracht richting lifthill. Met deze bijna geruisloze lifthill word je tot een hoogte van ongeveer 17m gebracht. Met een verrassende snelheid duik je naar het water toe en later het wandelpad over. Aan de overkant van het pad rijdt de trein door een butterfly-element en zoef... alweer wordt het wandelpad overgestoken. Nog even op en neer langs de rand van de vijver, nog eens draaien en de trein wordt door de magnetische remmen gegrepen. Zachtjes rolt de trein het station binnen en komt hij tot stilstand.

De Oki Doki kreeg een clownthema mee om goed aan te sluiten bij het nabijgelegen Kinderland. Bij opening heette deze achtbaan nog gewoon "Junior Coaster", de naam die ook Vekoma in zijn catalogus aan dit type achtbaan gaf. De werktitel voor Oki Doki was "Vekoma Pipo". De naam "Oki Doki" werd pas vanaf 2005 officieel ingevoerd. De naam van de achtbaan verwijst trouwens naar de namen van de twee clowns, Oki en Doki, aan het begin van de trein, die elk uniek zijn. Er is een clown met de handen 'in de lucht' en de lolbroek op de andere trein heeft de handen voor de ogen. Oki Doki was bij opening erg controversieel omwille van de geluidsoverlast voor de nabijgelegen woonwijk en de discussie of de attractie er al dan niet wettelijk stond.

Voor de bouw van Oki Doki werd een alternatieve juniorachtbaan overwogen op het schiereiland voor Kinderland. Lees er hier meer over.

Status: Operationeel
Type: Junior Coaster
Opening: 3 april 2004
Fabrikant: Vekoma (Nederland)
Lengte baan: 446m
Maximale hoogte: 16,30m
Maximale snelheid: 58km/u
Totale investering: 3.000.000 euro