Winkelkarretje

Indiana River is een unieke indoor wildwaterbaan die je meevoert naar de magische wereld van de Azteken. Licht- en geluideffecten maken de attractie tot een unieke belevenis. Reeds in de wachtrij word je het avontuur ingetrokken. Je belandt temidden van de jungle vol papegaaien en ander gespuis. Een bootje in de vorm van een uitgeholde boomstam neemt je mee tot diep in het regenwoud.

Na een tweetal drops voert de Indiana River je door een Aztekentempel, langsheen hogepriesters, schatkamers, vallende poorten en watervallen. Op het einde wordt het pas echt spannend, wanneer de tempel op instorten staat. De poort valt naar beneden, een bliksemschicht, loskomende stenen, een waterval... Splash! Indiana River is de enige compleet indoor log flume ter wereld en het concept en verhaal is door Bobbejaan Schoepen zelf bedacht.

In 1991 opende de Indiana River, maar de attractie was nog niet volledig afgewerkt. Enkel het instapstation was gethematiseerd, na de eerste drop vaarde je gewoon rond in een donkere hal, tot je weer in het station terechtkwam. Pas in 1992 was ook de rest van de ride volledig afgewerkt en werd Indiana River officieel geopend.

Status: Operationeel
Type: Indoor wildwaterslide
Bouwjaar: 1991
Officiële opening: 22/05/1992
Fabrikant: Intamin (Zwitserland)
Theming: Scenesetters Animation (animaties en geluidseffecten) & F. Deboucq (beelden en letters gevel)
Engineering:
4D Enterprises S.A. Bousval
Totale investering: 43.533.000 DM

 
- Bekijk hier bouwfoto's van de Indiana River

- Reclamespot Indiana River:

- Attractiemuziek uit Indiana River: