Winkelkarretje

Aan elk groot project gaat heel wat voorbereiding en denkwerk vooraf. Soms zijn er grootse plannen, maar worden de plannen daarna aangepast om uiteenlopende redenen. In de rubriek 'Projecten' gaan we na wat de oorspronkelijke plannen waren voor een bepaalde attractie en in hoeverre de plannen ook werkelijk werden uitgevoerd. In deze special kijken we achter de schermen van de totstandkoming van de Junior Coaster...

De eerste plannen voor een kinderachtbaan dateren reeds uit begin jaren 2000. Vekoma werkte in 2002 een lay-out uit voor een kinderachtbaan op het schiereiland voor Kinderland. Bijzonder aan deze Junior Coaster zou een speciaal supportsysteem zijn in de vorm van een soort brug over het plein van de drijvende granietschrijf. Om het plein en de granietschijf te kunnen behouden, moest er een oplossing bedacht worden voor de supports. Deze konden immers niet zomaar neergepoot worden op het pleintje, waardoor er een bijzondere constructie werd bedacht. De achtbaan, bestaande uit een bochtig parcours met heel wat helixen, zou zo'n 410m lang worden en een ritje zou een 100-tal seconden duren. De maximale snelheid van de achtbaan zou ongeveer 50km/u bedragen.


Er werden plannen uitgetekend voor de nieuwe achtbaan, 3D-simulaties gemaakt en ook maquettes van de baan én van de treintjes werden gerealiseerd alvorens van start te gaan met de bouw.

Junior Coaster    Junior Coaster

Uiteindelijk besliste de familie Schoepen om in 2004 een andere Junior Coaster te bouwen langs de kant van het park waar ook Indiana River te vinden is. Men stapte af van het idee om op het schiereiland een coaster te bouwen, omdat vooral Josée Schoepen een attractie op het schiereilandje niet zag zitten.

Junior Coaster    Junior Coaster    Junior Coaster    Junior Coaster

Junior Coaster    Junior Coaster

In 2004 opende dan de Oki Doki, die eerst nog een tijdje gewoon 'Junior Coaster' heeft geheten. We hebben ook van Oki Doki nog enkele leuke plannen gevonden, waarbij de baan een spiegeling is van de huidige achtbaan en waarbij we de lift dus langs de kant van Kinderland kunnen zien staan, i.pv. langs de Indiana River...

Junior Coaster

Met dank aan Vekoma voor het ter beschikking stellen van de bouwplannen.