Bobbejaan Memorial 2024

Ontdek de klassiekers!

Online Shop

Winkelkarretje

Afgelopen zaterdag, 19 mei, vond in het OC van Lichtaart de tweede Bobbejaan-memorial plaats. Het OC en de omliggende pleinen werden omgetoverd tot een 'tweede Bobbejaanland'. Animatie, nostalgie en show en uiteraard de figuur Bobbejaan Schoepen stonden op deze bijzondere dag centraal!


Voor het Bobbejaan Festival werd er dit jaar kosten noch moeite gespaard. In de zaal van het OC werd een theater ingericht, mét het originele Bobbejaanlandshowdecor, in de foyer en de hal kon een Bobbejaan(land)museum van verzamelaars Berry Cornelis en Patrick Daelmans bezocht worden en buiten op het kerkplein werd er plaats gemaakt voor één van de Bobbejaanlandtreintjes, een tipitent uit het voormalige indianendorp uit het park en er konden foto's gemaakt worden bij de Pontiac van Bobbejaan. Om 18.00u werd voor het OC de barbecue aangestoken voor een echte 'Wild West Barbecue'.

Na de barbecue was het tijd voor een bijzondere show met o.a. optredens van Ricky Fleming, Argo, Will Ferdi, Luc Caals en de Bobby Setter band. Voor deze show werd het welbekende Bobbejaanlandshowdecor voor één dag verhuisd van Bobbejaanland naar het OC. Femke, de kleindochter van Bobbejaan, en de Bobby Setterband brachten met respectievelijk de nummers 'Monsieur le vagabond' en 'The last song' een pakkend en mooi eerbetoon aan Bobbejaan. Eén van de andere hoogtepunten van de show was het nummer 'Catootje' van Wim Sonneveld waarin enkele leden van de familie Schoepen samen met Luc Caals, Ricky Fleming en enkele leden van de Bobby Setterband op vermakelijke wijze een nummer brachten uit de Bobbejaanlandshow uit de jaren '70.

De organisatoren van het festival blikken tevreden terug. Voor het festival daagden zowat 1000 bezoekers, waaronder heel wat bekende namen. Onder andere Belgoparks-voorzitter Robert Florizoone, Bobbejaanlanddirecteur Roland Kleve en de voltallige familie Schoepen kwamen een kijkje nemen. 's Avonds schoven 250 bezoekers mee aan voor de barbecue. Binnenkort volgt een evaluatie van het evenement en wordt er bekeken of er volgend jaar een nieuwe editie komt. Bobbejaan Schoepen is zeker nog niet vergeten, dat is met het Bobbejaan Festival alvast nog eens een keer bewezen...

Werd je gefotografeerd op het Bobbejaan Festival en kreeg je een ticket met verwijzing naar onze website van de fotograaf? Zoek dan onderaan deze pagina je foto uit en stuur het nummer van de foto door naar onze redactie! (zie onder voor meer info)

Met dank aan Mark Timmerman voor de foto's.

View the embedded image gallery online at:
https://www.bjlnostalgie.be/?view=category&id=90#sigProIdbb0e9ec72e

Uw inschrijving werd doorgestuurd naar het team van Bobbejaanland Nostalgie.

De reservatie is pas definitief na betaling van de volledige som op ons rekeningnummer. Na ontvangst van betaling voegen we u toe op onze reservatielijst en er wordt ook nog een bevestigingsmail verzonden.

Nog even alle gegevens op een rijtje:

Tsatsiki FV
Sollenberg 85
1651 Lot

IBAN: BE87 7512 0336 5994
BIC:AXABBE2

U kan zich aanmelden aan onze kassa's van het Bobbejaan Festival op 19 mei. Uw tickets voor de barbecue zullen daar klaarliggen.

Tot dan!

BOBBEJAAN FESTIVAL 2012 - Vorig jaar organiseerde Bobbejaanland Nostalgie met Bobbejaans Nostalgiecafé voor de eerste keer een nostalgisch evenement ter ere van Bobbejaan Schoepen. Dit jaar zetten we de traditie verder met het Bobbejaan Festival!

Naar aanleiding van de vele positieve reacties op Bobbejaans Nostalgiecafé en ons Bobbejaanlandmuseum in Bobbejaanland afgelopen zomer, kon een tweede editie van een eerbetoon aan Bobbejaan Schoepen en zijn Bobbejaanland niet uitblijven. Ook dit jaar organiseren we weer een uniek evenement in de week van Bobbejaans verjaardag, dat we deze keer organiseren i.s.m. Radio Lichtaart...

Op 19 mei wordt het Ontmoetingscentrum van Lichtaart het decor voor het ‘Bobbejaan Festival’. Het concept is anders dan vorig jaar, maar de belangrijkste pijlers blijven echter behouden. Zo wordt er onder andere dit jaar weer gezorgd voor de nodige drankjes en een volledig nieuw samengestelde Bobbejaan(land)tentoonstelling met tal van foto’s, filmpjes en andere memorabilia. Nieuw dit jaar is ons showprogramma met 's avonds optredens van de Bobby Setter live-band met gastoptredens van Bobbejaanlandartiesten, een tombola en een heuse barbecue. Nog meer dan vorig jaar moet het een groot feest worden voor Bobbejaanlandpersoneel, Bobbejaanfans en Bobbejaanlandbezoekers.

NIEUWS! Ricky Fleming en Luc Caals zullen een gastoptreden geven in de show op het Bobbejaan Festival!

Noteer alvast 19 mei 2012 in rode letters in je agenda! De toegang tot het Bobbejaan Festival en alle activiteiten, shows... is bovendien volledig gratis. Dit jaar opent het Bobbejaan Festival om 10.00u en we gaan door tot 's avonds laat. Het Bobbejaan Festival is dus perfect te combineren met een dagje Bobbejaanland.

PROGRAMMA*:
10:00u: Opening Bobbejaan Festival
18:00u: Start barbecue (tot 22.00u)
19:00u: Start show met Bobby Setter-band en Bobbejaanlandartiesten
23:00u: Bekendmaking winnaars TomBOBla
01:00u: Einde optredens

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Beluister hier de radiospot:
{audio}Bobbejaanfestival_2012.mp3{/audio}


De reservaties voor de barbecue zijn afgelopen. De barbecue start om 18.00u.

 
We helpen je alvast even op weg met het uitstippelen van je route:




De partners en sponsors van het Bobbejaan Festival 2012: